Sunday, November 16, 2008

"I am...Sasha Fierce"




Müzik kariyerine Destiny’s Child ile başlamış ve 100 milyonun üstünde albüm satmış olan Beyonce yeni albümü “I am...Sasha Fierce” ile tekrar karşımızda. Destiny's Child’ın dağılmasından sonra çıkardığı 3. solo albümü olan "I am...Sasha Fierce" Beyonce’deki değişimin bir kanıtı. 2005 yılında ilk solo albümünden "Crazy in Love" şarkısı ile piyasaya çıktığında gruptaki duruşundan oldukça farklı bir tavır sergileyen Beyonce, artık idolü olan Barbara Streisand gibi bir ikon olmak istediğinin sinyallerini vermeye başladı. Birkaç ay önce Jay-Z ile evlenmiş olan yetenekli şarkıcı, kendindeki değişimi bu albümle müziğine yavaş yavaş yansıtmaya çalışmış. Sahnede ruhunun bedeninden ayrıldığını belirten ve bu alter-ego'ya "Sasha Fierce" adını vermiş olan Beyonce, böylece 2 cd altında 2 farklı kişiliğini müzikseverlere sunuyor. Bu albümle hem Beyonce'nin kırılgan,romantik ve yumuşak tarafını, hem de "Sasha Fierce" adı altında daha agresif, eğlenceli ve seksi tarafını keşfetme fırsatını buluyoruz.

Albüm aslında Standard ve Deluxe olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Standard albüm 2 cd toplam 11 şarkıdan oluşurken, Deluxe albüm 2 cd toplam 16 şarkıdan oluşuyor. Nispeten 2. albümdeki şarkılar daha özel ve daha duygusal şarkılar; ancak eski bir Beyonce hayranı oalrak benim için ikisi de ayrı tattalar. Beyonce'nin fan'i olsanız da olmasanız da bence Deluxe albümü tercih etmelisiniz çünkü bu albüm bir başyapıt olmasa da Beyonce'nin en iyi albümlerinden biri. Beyonce’nin bundan önceki albümlerine göre daha slow ağırlıklı şarkılardan oluşsa da Beyonce albümünden yine hareketli şarkıları ihmal etmemiş. Albümünün ilk single'ı olan "If I Were A Boy"'un videosunu zaten izlemişsinizdir..Beyonce'nin albümü bu single gibi birçok duygusal şarkıdan oluşuyor. Kendisi için çok özel bir albüm olduğunu belirten şarkıcının "Halo", "Ave Maria", "Smash Into You", "Radio", "Hello", "Disappear" favorilerimden. Ayrıca çok önceden internete düşen "Beautiful Nightmare" şarkısı bu albümde "Sweet Dreams" olarak karşımıza çıkıyor. Güzel baladları ve gitar tınıları olan bu albüm insana gerçekten huzur veriyor. 2 farklı kişiliğin 2 farklı cd’de olması eleştirmenler tarafından doğru bulunmasa da Beyonce kendine emin bir şekilde yoluna devam ediyor.

“I am...Sasha Fierce” albümü şimdiden 2009 yılının gözde albümlerinden biri olma yolunda. Nisan ayında dünya turnesine çıkacak olan Beyonce'i tekrar izlemeyi umuyorum...

No comments: