Thursday, November 6, 2008

MTV Avrupa Müzik Ödüllerinin Ardından...




Bir ödül törenini daha geride bıraktık. Bu sene MTV’nin Amerika’daki müzik ödüllerine göre bu gece Liverpool’dan izlediğimiz şov çok daha güzel ve zevkli bir şovdu. Gerek canlı performanslar, gerekse Katy Perry’nin ilginç kostümleri ve her yerde gördüğümüz Obama kıyafetleri ve görselleri...İşte benim MTV EMA 2008 izlenimlerim.


Ödül töreninin sunusu olan Katy Perry, aynı “I Kissed a Girl” şarkısındaki gibi kocaman bir cherry chopstick üzerine oturmuş, Amerikan futbolu forması üzerinde şarkısını söyleyerek çıktı karşımıza. Bu arada elindeki pembe mikrofonu da ilgimi çekmedi değil. İlk ödül olan “Most Addive Track”’i ünlü İngiliz grup Sugarbabes Pink’e verdi. Açıkcası yine bir MTV klişesi bekliyordum ve ilk ödülün Katy Perry’e gideceğinden emindim, o yüzden baya şaşırdım. Bu arada sahne değişimlerinde VIP Barda 30 Seconds of Mars kırmızı bir koltuğa konumlanmış, ünlülerle sohbet edip bizi oyalıyorlardı. Grubun üyelerinin üzerindeki Obama t-shirt’ünü görmemek imkansızdı! Zaten onlar da Obama’nın kazanmasından o kadar memnunlardı ki bunu tekrar izleyicilere duyurdular.

Burdan 5 yıldır MTV Avrupa Ödüllerinde sahne almayan, yıllardır fanatiği olduğum mükemmel sesli Beyonce sahne aldı ve yeni çıkacak albümünden “If I Were A Boy”’u seslendirdi. Sevgili Beyonce "Single Ladies" şarkısının klibindeki gibi robot kostümü içindeydi ve ona sahnede eşlik eden tüm grup üyeleri bayan elemanlardan oluşuyordu. Beyonce’nin performansından sonra “Headliner of the MTV” ödülünü güçlü adaylar arasından sıyrılıp genç bir Alman grup olan Tokio Hotel aldı. Bu sene kesinlikle onların senesi oldu; ama bence biraz fazla ilgi gördüler. Ödülden sonra Take That sahneye çıkıp bize 90’ların boy bandlerini hatırlattıktan sonra Solange diğer ödülü sunmaya geldi. Beyonce’nin kız kardeşi olan Solange’ı küçümsememeniz gerektiğini belirtmek isterim. Her ne kadar çoğu kişi onun Beyonce’nin gölgesi altında kaldığını düşünse de bunun aksine Solange’ın son albümü oldukça başarılı ve ses getiren bir albüm.

Tabii ki VIP Barda ödül törenine yardım etmenin MTV için bir bedeli de oldu. 30 Seconds to Mars “Rock out” ve “Videostar” dalında 2 ödül aldı. Aynı zamanda 2 ay önceki MTV Müzik ödüllerinde 3 ödül kapan Britney bu ödül töreninde yeni klip çekimlerinden dolayı törende olamasa da “Album of the year” ve “Act of 2008” ödüllerine layık görüldü.

Performanslara geri dönelim..Ting Tings’i Lowlands’de de izledikten sonra zaten overrated bir grup olduğunu yazmıştım. Yine performanslarından memnun kalmadığımı belirtmek istiyorum. The Killers’ın müthiş prodüksiyonla birlikte performansları izlemeye değerdi. Aynı zamanda Kanye West beyazlar içinde “Lovedown” şarkısını söyledi ve ardından Estelle sahnede ona eşlik edip “American Boy”’u söylediler. Şarkının sonunda ekranda Obama’yı gösterip konfeti patlatmaları da göz alıcıydı.

Bol bol kıyafet değiştiren Katy Pery Grace Jones’un elinden “New Act” ödülünü aldı. Zaten geceden ödül almadan ayrılmasını düşünmek imkansız olurdu. Kidrock ve Duffy’nin performansları da diğer performansların altında kalmadı... Ayrıca gecenin sürprizi olarak Bono MTV Ultimate Legend Ödülünü vermek için törene katıldı ve efsanevi Paul Mccartney ödülü aldı. Unutmadan “Europe’s Favourite Award” ödülünü Emre Aydın almasına çok sevindim. Kendisini MTV ödülü alan ilk Türk sanatçısı olarak tarihe geçtiği kutluyorum; ancak tabii ki bunda katkısı olan Türklerin katkısını unutmamak lazım.

Son olarak Pink’in “So What” şarkısı eşliğinde yastık savaşları ve ardından Katy Perry’nin şovu kapatmasıyla bir MTV ödülünü de böylece bitirmiş olduk. 2 saat boyunca inanılmaz sahne şovları, prodüksiyonları ve kreatif dizaynları için herkesi tebrik ediyorum.

No comments: