Thursday, April 23, 2009

Duman I-II / Dibine Kadar!

Mart başında dumanlive.com web sitelerinden yeni albümlerindeki “Dibine kadar” ve “Senden daha güzel” parçalarını yayınlayan Türkiye’nin en gözde rock gruplarından biri olan Duman, 4 yıl aradan sonra tekrar bizlerle!

Duman I ve Duman II olarak iki ayrı CD piyasa süren grubun bu politikasını biraz yadırgamış olsam da 4 yıllık aranın grubun lehine olduğu kesin. Kaan’ın’da bir hayli toparlanmış ve rehab havasından çıkmış olduğunu görüyoruz.

Albümleri ilk dinlediğinizde birinci ve ikinci albümün sizde bıraktığı his kesinlikle farklı oluyor. Duman’ın önceki albümlerine göre bu albümlerindeki söz-müzik’ler çok daha etkileyici ve gitar ön planda. Duman’ı rock’tan çok “arabesk” olayan gören kesim için bu albümün “arabesk” havasından çıktığını söyleyebiliriz. 2. albümdeki şarkıların birincisine kıyasla daha hareketli ve eğlenceli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. İlk albümdeki “Bu Aşk Beni Yorar”, “Dibine Kadar” parçaları mutlaka dinlemeniz gereken şarkılardan. İkinci albümün ilk şarkısı “Balık” ise benim favori şarkım olmakla birlikte Batuhan imzası taşıyor. Söz-müzik’te Batuhan’ın da ön planda olması gruba kensinlikle renk katmış. Davulcu Cengiz Baysal’ın da albümdeki söz-müzik katıkısıyla birlikte Duman şimdi eskisinden çok daha etkileyici bir halde sahnede!

5 Nisan’da albümlerinin tanıtımı çerçevesinde verdikleri ilk konserdeydim. Lise sıralarındayken dinlediğim Duman bu sefer Bostancı Gösteri Merkezinde sahne almaya hazırlanırken, gençler Duman’ı heyecanla bekliyordu. Konserde genç dinleyici kitlesi hep bir ağızdan albümün şarkılarını ezbere söyleyerek gruba büyük moral verdi. Ayrıca yeni şarkılarının yanısıra eski şarkıları da çalmayı ihmal etmeyen Duman, yine gönülleri fethetti. Hem arabesk hem rock ruhuna hitap eden yeni Duman albümlerini dinlemeyi ihmal etmeyin!

No comments: