Monday, April 13, 2009

Empire of the sun


Onlar yeni gözdelerimizden biri... Empire of the Sun 2009'un MGMT'si olarak gösterilen bir grup. 2 kişiden oluşan ve "Empire of the sun" filminde etkilenerek bir araya gelen Avustralyalı topluluk, elektronik müzik dünyasına hızlı bir giriş yaparak gönüllerimizi fethetmeyi başardı!

İlk single'ları "Walking on a dream" 2008'in Ağustos ayında yayınlamış olsalar da ünleri Avrupa'ya daha yeni ulaşıyor. Avustrulya ve İngiltere'deki müzik listelerini alt üst etmeyi başaran ikili, 23 hafta Top 10'de kalmayı başararak bir dünya rekoru kırdı. EMI'dan Ekim 2008'de "Empire of the sun" albümünü çıkaran grup, ikinci single'ları "We are the people" için Çin'de klip çekti. "Empire of the sun" adlı filminin devamını bize yaşatan grup, ilginç giyim tarzlarıyla da dikkat çekiyor. Avustrulya'da 2 Platinum ödüle layık görülen ikilinin başarısını kesinlikle küçümsememelisiniz.

Albümdeki kıpır kıpır parçalarının yanı sıra şarkı sözleriyle de dikkat çeken grubun "Swordfish Hotkiss Night "ve "Tiger by my side" şarkıları da albümün diğer hitleri olmaya aday gözüküyor. BBC'nin "Sound of 2009" listesinde 4 numarada yer alan Empire of the sun, "Walking on a dream" ve "We are the people" gibi renkli ve hareketli şarkılarıyla sizi dans pistine sürüklüyor. Siz de onların müziğine kulak verin; kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız!

No comments: