Thursday, May 28, 2009

Twitter nasıl para kazanır?

Facebook out, Twitter in!

Bilmeyenleriniz için Twitter'ı kısaca tanıtalım. Twitter, çok basit bir profil yaratarak 140 kelimeden oluşan status update yapabildiğiniz bir site. Facebook gibi karışık applicationlar yok, fotoğraf tag'leme yok. Bir de istediğiniz kelimeyi arattırıp o kelimeyi status update'lerinde kullanan kişileri bulabiliyorsunuz. Peki işin finansal kısmına gelelim...Facebook sayfalarında verdiği reklamlarla ve applicationlarla bol bol para kazanıyor. Peki ya Twitter? Onlar nasıl çarkı döndürüyor?

Twitter'ın başındakilerin açıkladığına göre sözde sanatçılar (örn:Britney Spears) isim haklarını korumak için Twitter'a para verebilecekler. Bir nevi kendi adlarını korumaya alacaklar.

Bu uygulama bence Twitter'ı uzun süre yaşatmaz. Düşünsenize, bir tarafta 43 kişiyle çalışan Twitter, diğer tarafta binlerce çalışanı ve dünya çapında 60 milyon kullanıcısı olan Facebook!

3 comments:

mG said...

10 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olsa da geçen seneden bu yana feysbuk hisselerindeki düşüş belki..hatta inş dedirtiyor bana. nitekim her sektörde tekelleşmeye karşıyım.

HS said...

Doğru ama twitter işi çok zor!

bss said...

twitter kapansın yenisini açarım ben size, dert etmeyin.
zor değil...
valla.