Thursday, May 8, 2008

Bol konserli gece


Dün akşam Paradiso’ya Türkiye’de çok bilinmeyen, daha küçük grupları dinlemeye gitmiştim aslında. Bunlar Dirty Projectors, Xiu Xiu ve Why gruplarıydı. 20.30 civarında Paradiso’nun küçük salonunda Dirty Projectors yerini aldı. Şarkılar aşağı yukarı aynı gittiği için Paradiso’nun diğer salonu, yani büyük salona geçtim. Orada inanılmaz bir kalabalık İngiliz Mark Ronson’ı beklemekteydi.

Nisan 2007’de çıkardığı “Stop me” adlı albümünden sonra yakaladığı çıkışın etkisini Amsterdamda görmemek imkansızdı. Salon dolup taşıyordu adeta. Lily Allen ile yaptığı şarkı “Oh my God” ve Amy Winehouse ile piyasaya sürdüğü “Valerie” şarkılarından sonra Mark Ronson’ı tanımamak olanaksızdı zaten. Konser süresince sanırım artık sanatçıların Hollandada sahneye çıkınca klasikleştirdiği “sahnede ot içme” davranışı da gözümüzden kaçmadı.

Bu arada Xiu Xiu ve özellikle Why’ı beğendiğimi belirtmeden geçemeyeceğim... Dirty Projectorsdan sonra bizi canlandırdılar gerçekten. İlginç bir gece oldu dün gece. 3 grubu izlemeye gitmişken Mark Ronson’dan da güzel parçalar dinleme fırsatı bulmuş olduk.

No comments: