Saturday, May 3, 2008

Rock'n Coke'un hatası...

Bugün Hürriyet gazetesinde Tolga Akyıldız’ın yazdığı “Rock’n Coke’un hatası” adlı yazı hakkında birşeyler yazmak istedim.

Evet, Rock’n Coke 5 yıldır devam eden, ülkemize birçok ünlü ismin gelmesine yol açan ve YOUROPE’a üye olan tek festivalimizdi. Ve bu sene iptal olması hepimizi üzdü; ancak bence artık bunu uzatmanın manası yok.

Medyanın gereksiz yere festivalleri pompolaması ve özellikle bu yüzden Türk gençliğinin her sene daha büyük isimler beklemesi de bu duruma yol açtı. Her sene Rock’n Coke’un çıtasını yükselttiğini düşünmüyorum ve sanatçı bulamama gerçekten saçma bir neden gibi gelebilir kulağa...”Koskoca Coca-Cola’nın sponsor olduğu festivale nasıl grup bulunamaz milyon tane grup varken?” soruları sorulabilinir. Ancak bu sene Avrupada sadece line-up yüzünden iptal edilmiş festival Rock’n Coke değil. Bunun dışında Glastonbury festivali de aynı sorunla karşı karşıya. Dünyada müzik festivallerine olan artan ilgiden dolayı line-up ayarlamak gittikçe zorlaşıyor. Bir de bilet satışlarının düşmesi de cabası.

Ayrıca Hürriyetteki bu yazıda belirtildiği gibi dünyanın farklı yerlerinden adı sanı duyulmamış grupları getiremez miydi organizatör firma? Tabiiki getirebilirdi; ama bu Türkiyede ne kadar ilgi çekerdi? Türk gençliğinin gençliğinin bir festival kültürü bile yokken bu ne kadar başarılı bir girişim olurdu sizce? Sonuçta bir yerde Coca-Cola'da bu festivali imajını korumak/iyileştirmek için yapsa da kar etmek amacı da gütmektedir. Line-up'da tanıdık isimler olmayınca maalesef birçok Türk genci festivallere ilgi göstermiyor. Yeni grupları dinlemeye bile yeltenmiyorlar çoğu zaman.

Keşke bu sene böyle olmasaydı; ama bence artık organizatör firmayı suçlamak bizi bir yere götürmez. Eminim yakında çok güzel projelerle tekrar müzikseverleri sanatçılarla buluşturacaklardır.

Unutmadan Efes Pilsen One Love festivaline headliner olarak Hot Chip,The Long Blondes,Miss Platnum gibi isimlerde katılacak. Bence küçümsenecek isimler değil bunlar.


No comments: