Saturday, May 17, 2008

Coldplay - Viva La Vida


Coldplay’in EMI’den çıkan 4. albümü “Viva La Vida” Haziran ortasında piyasada olucak; ancak Radiohead gibi kendi istediğini yapabilen ve plak şirketine bağımlı olmayan gruplara çok özentiğini belirterek...

Yeni albümünden birkaç şarkıyı dinledim. İlk singleları olan “Violet Hill” oldukça güzel bir şarkı. Bunun dışında “Loss” ve albümün adını taşıyan “La Viva Vida” şarkılarını da dinledim. Bundan önceki albümüne göre daha iyimser mesajlar taşıyan bir albüm bu. Ancak Coldplay yaptığı açıklamada bir plak şirketine bağlı kalmaktan hiç memnun olmadığını belirtiyor. Albümü için ilk konseri 23 Haziranda New York Madison Square Garden’da verecek olan grubun bu konseri tamamen ücretsiz olucak. Ayrıca Londra ve Barselonada da ücretsiz konser verecekler. Aynı zamanda müzik dünyasında Radiohead’in önderlik ettiği bu yolda onlarda müzikseverlere bedava MP3 indirme olanağı sağladılar; ancak grubun solisti Chris Martin iç çekerek röportajın sonunda şunu söylemiş : “Sanırım biz ebediyen bir plak şirketiyle kontrat altında olacağız. Ölüm döşeğindeyken bile biri bana gelip “bize hala 3 albüm borçlusun diyecek”.” Ne diyelim, umarım bir gün Coldplay de özgürlüğüne kavuşur.

İlk single “Violet Hill” ‘in videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

http://uk.youtube.com/watch?v=53iSujLyjv8

2 comments:

Pedro said...

bi de buraya gelseler de izlesek.

HS said...

valla süper olurdu! hiç bişey imkansız değildir :) belki Amerika turnesinden sonra birileri onları buraya getirmeyi başarabilir.