Wednesday, May 14, 2008

Broken Social Scene


İstanbul konserlerinden çıkıp Amsterdam'a uğrayan bir başka grup da Broken Social Scene oldu. İstanbulda 2 gece üst üste Kanadalı grubu izleyenlerden duyduğum kadarıyla konserin güzel olacağını tahmin ediyordum; ama açıkcası bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

Dün gece Melkweg’in küçük salonunda BSS’i izlemek için erkenden yerimi aldım. Büyük salonda ise Busta Rhymes yer almaktaydı. Aslında Babylon ile karşılaştırınca Melkweg'in küçük salonu Babylon kapasitesinin neredeyse yarısında kalmakta. O yüzden konserin küçük salonda olmasına biraz şaşırdım açıkcası. Evet, küçük salon seyircilerle dolmuştu; ama yine de Broken Social Scene Amsterdamda çok daha fazla ilgi görür, bu yüzden daha büyük bir mekanda sahne alır diye düşünmüştüm.


BSS'den önce The Brunettes mini bir konser verdi bize. Gayet canlı, enstrümental olan bu Yeni Zelandalı gruba bayıldım. Ardından BSS sahneye çıktı. 2006’da Lowlands’den sonra grup tekrar Amsterdam’a geldiği için mutlu olduğunu belirtti. Bir de yeni albümlerinden bir şarkı çaldılar. Ben de şarkıyı videoya kaydetme şansı bile buldum aslında. Grubun performansına gerçekten hayran kaldım. Ara vermeden bize 2 saat 15 dakika boyunca bize müzik serüveni yaşattılar adeta.
Önümüzdeki haftalarda gideceğim Feist konserini ve Pinkpop festivalini de dört gözle beklemekteyim.

2 comments:

tolga dizmen said...

BSS konserini tanimlayalim: "Yıktılar perdeyi eylediler viran" :)

Aaa, sen pinkpop'a mı gidiyorsun?

HS said...

Haha. Blogumu okuduğunu bilmiyodum :))

Aaa, ne tesadüf! Sen de pinkpop'a geliyorsun sanırım?